viernes, 28 de abril de 2017

Cua de bou amb patates rodones

Ingredients:
Per 4 persones:
1kg de cua bou
1kg de patates mitjanes
2 pastanagues mitjanetes
1 ceba gran
100grs de tomàquet triturat natural
1 copeta de conyac
3/4 alls per rostir la carn
Unes fulles de llorer
1 clau d'espècia
Per la picada:
2 alls
2 branquetes de julivert
1 grapadet d'avellanes
1 grapadet d'ametlles
1/2 pastilla de xocolata negra
( Els guisats de carns vermelles i de caça, m'agrada sempre posar una mica de xocolata)
una mica d'oli per fregir la cua
sal i pebre negre
1 litro de caldo de carn o aigua
Preparació:
Agafem la cua i la salpebrem.
La posem a rostir amb uns grans d'all i llorer, quan estigui dauradeta per tots els costat  li tirem el conyac i el deixem enrossir una mica més ( quan la rostiu li heu de treure el cordill, que quedi solta)



Mentrestant anem pelan les patates i els hi donem forma rodoneta ( els trossets que us sobrin guardeu-los, serviran per espesi la salsa)      

A la caçola que heu rostit la cua i tirarem la ceba a cuadros i la pastanaga també a cuadradets ( després quan estarà cuit ho passarem amb la batidora), els trossets de patata que us en sobrat, ho deixeu rostir tot,
quan estigui doraradet hi tirem la picada.
Li donem unes quantes voltes que agafi tot els sabors i tirem el tomàquet natural, rectifiquem de sal i pebra li tirem el clau d'espècia.
Quand hagi passat uns 7/8 minuts i tirem una mica de caldo i ho passem tot per la batidora. Si us agrada la salsa més fina la podeu passar per el xino, jo ho vaig fer.
Hi tirem la cua i les patates i acabem de posar el caldo o l'aigua fins que quedi cobert.
Ho deixarem coure tot uns 40/45 minuts fins que la patata estigui ben cuita.
I ja podeu enplatar.


Que aprofiti!!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Bundt Cake de fruits secs i xocolata

Diuen que a la tercera va la vençuda, tres vegades he intentat fer aquest pastís i al final m'ha sortit, ja ho diuen fent i desfent, n&#...