lunes, 30 de mayo de 2016

Pastís " Saint Honoré "

Aquest pastís com diem a la cerdanya, sí que és de "gourmants".
Vem anar a casament a França i el pastís nupcial era una gran piramide de lionesas farcides amb una base de crema o crema chiboust, com diuen ells, ( els francesos ).
Es un pastís una mica entretingut, però val la pena...
Ingredients:
 Per fer la base                     Per fer la crema chiboust
1 làmina de pasta quebrada                      500 ml. de llet
Per fer la pasta choux:                              1/2 vaina de vainilla              
125 ml.d'aigua                                          3 reovells d'ou + 1 ou sencer
125 ml.de llet                                            35 grs de maicena
100 grs de mantega                                   100 grs de sucre
150 grs de farina de repostería                  100 ml. de nata montada
una mica de sal i una mica de sucre
3/4 ous
Per fer el carmel
200 grs de sucre
una mica d'aigua
unes gotes de llimona
Preparació:
Posem en un cassó la llet, l'aigua i la mantega i es deixa a foc lent fins que la mantega s'hagi desfet.
Quan hagi bullit es retira del foc. Tamizarem la farina, el sucre i la miqueta de sal. Ho tirem de cop dintre de el cassó i remenem bé fins que s'ens formi una bola, ho deixem reposar uns 10 minuts. Anirem tiran els ous un per un, fins que quedi tots ben integrats. Es deixa reposar uns minuts.
És posa el forn a 200º.

 És posa amb una plata rodona d'anar el forn el paper vegetal, i a sobre la pasta quebrada, és punxa per què no s'infli.
Amb una maniga pastissera, s'omple una mica de pasta choux, es fa un cercle el voltan de la pasta quebrada i es posa el forn durant uns 30 minuts fins que la pasta estigui doradeta.
Mentrestant en un altre plata d'anar el forn i posarem paper vegetal i farem las lionesas. Han d'estar uns 10 minuts a uns 220º.
Quan estiguin fredes s'els hi fa un tallet per el costat per què treguin el vapor, es deixen refredar damunt d'una reixeta.
Mentrestant farem la crema chiboust, posarem un cassó el foc amb la llet i la mitja vaina de vainilla ( s'obre i s'agafa amb un ganivet les llavors de dintre)  i deixarem que bulli, pararem el foc i la deixarem infusionar ( guardarem una mica de llet per barrejar amb la maicena)
 En un bol i posem la mica de llet que ens hem reservat i ho barrejem amb la maicena i el sucre.Anirem tiran els rovells d'un en un, i el ou sencer i ho barrejarem tot bé. Agafem el cassó que hem bullit la llet i la vainilla i amb un colador li anirem tiran de mica en mica fins qu'estigui tot ben barrejat. Ho tornem a posar en el foc anem remenan continuament, quan es veigi que vol espessir tancar el foc i continuem remenan uns minuts
més. Mentre la deixem refredar ens posem a muntar la nata. És prepara el carmel i és reserva. Per fer el carmel posarem un cassó amb l'aigua el sucre i les gotes de llimona a foc fort fins que quedi ben dorat.
                                                           Quand estigui la crema chibout i les lionesas fredes es comencen a farcir amb una mànega pastissera i les podeu anar mullant en carmel per fixar-les.

Anirem posan les lionesas per el voltant del pastís.
   Acabarem farcin per el mitg, de crema chiboust i  per sobre i posarem uns rosetons de nata i trufa.
Per fer la trufa vaig aprofitar la nata que em va quedar i vaig barrejar cacao en pols.
Amb un cullera de fusta anirem agafan carmel i  ho ruixarem per sobre.
Segurament que os sobrarà pasta choux, a mi m'en va sobra i vaig aprofitar per fer lionesas de trufa.
Que vagi de gust!!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Bundt Cake de fruits secs i xocolata

Diuen que a la tercera va la vençuda, tres vegades he intentat fer aquest pastís i al final m'ha sortit, ja ho diuen fent i desfent, n&#...