jueves, 23 de junio de 2016

Coca de Sant Joan

La coca de Sant Joan, per mí típica de Catalunya, és una coca nostre de tota la vida.
Aquesta any m'he atrevit de fer-la jo sola i hem sembla que el resultat ha sortit molt bé. L'avantatge de fer-la a casa es que pots combinar al teu gust, a casa com que tenim gustos diferents n'he fet de dos maneres, així tots contents.

Ingredients:
500 grs de farina de força
150 grs de mantega a temperatura ambient
3 ous
70 grs de sucre
35 grs de llevat prensat de forner
100 ml. de llet tèbia
1 polsim de sal
1/4 l. de crema pastissera
25grs de sucre humitejat
ametlla picada, pinyos i fruita confitada
Elaboració:
Desfer el llevat amb la llet tèbia,
A part a la máquina de amassar i poseu la farina, la sal, el sucre, i els ous es programa per que vagi amassant tot bé, seguidament es tira la llet amb el llevat i es continua amassant fins que obtinguem una massa homogènea. Aquest és el moment d'afegir la mantega.
Anar amassant fins que quedi una massa flonja i no gaire enganxosa.
Deixar amb un lloc a temperat 1h 1/2 i la deixeu llevar.
Quan hagi doblat el seu volum, tornar a amassar a mà, durant uns minuts.
Tot seguit, estirem damunt d'una superficie enfarinada
La partim en dos per fer las dos coques.
Una, quan la tinguem estirada li farem uns talls per posar-hi la crema.
Tapem les coques amb paper film i deixeu fer una segona llevada, durant un altre hora.
Passat aquest temps pintem amb l'ou i posem amb una la crema pastissera , els pinyons i el sucre humetejat
i amb l'altre la fruita l'ametlla filetjada i el sucre humit

Enfornem 15 minuts a temperatura 170º/180º amb opció rebosteria ( dalt, baix, ventilador )

 ...i llestes per menjar... que aprofiti!!!  i bona revetlla a tothom!!!








No hay comentarios:

Publicar un comentario

Bundt Cake de fruits secs i xocolata

Diuen que a la tercera va la vençuda, tres vegades he intentat fer aquest pastís i al final m'ha sortit, ja ho diuen fent i desfent, n&#...