miércoles, 2 de noviembre de 2016

Sushis el meu estil

El sushi és un menjar d'origen japonès a base d'arròs i amanit amb vinagre d'arròs.
És pot fer de mil i una combinacions, s'ha de fer treballar la imaginació, aquests que hi fet en aquesta recepta n'hi ha de peix cru i també d'embutit i formatge.

Ingredients per uns 30 sushis:
350 grs d'arròs especial per fer sushis
80 cc de vinagre d'arròs
60 grs de sucre
una mica de sal
aigua
Estoreta de bambú
5 làminas d'algues "Nori"
Cogombre
Sobrasada ( Can Malla d'Olvan )
Alvocat
Tonyina fresca 
Salmó fresc
formatge 

Preparació:
El primer pas serà rentar l'arròs per treure l'excés de midó.
Agafeu una escorredora i tireu  l'arròs, poseu a sota una palangana i aneu rentan l'arròs fins que l'aigua sorti transparent. El deixeu escorre bé, i el poseu amb una cassola i tireu l'aigua fins que cobreixi l'arròs, llavors en tireu més fins que sobre surti uns 2'5 cm sobre el nivell de l'arros.
Poseu a coure l'arròs 15 minuts a foc baix.
Mentra es fa l'arròs...podem anar preparant l'amanit.
En un bol i posem la sal, el sucre i el vinagre d'arròs.
Heu de remenar-ho tot fins disoldre completament el sucre i la sal.
Quan a passat els 15 minuts, parem el foc i el deixem 10 minuts més; tot aquest procés es fa sempre amb l'olla tapada, ben tapada.


Destapem i l'aboquem amb una safata i l'anem remenan i airejant( amb un vano) amb molt de cuidado per que es baixi refredant, ( jo ho vaig fer amb una forquilla de fusta )
Quan ja no estigui tant calent li anirem tirant l'amaniment que hem preparat de mica en mica fins que veiem que l'absorbit tot.
Un cop està fred i reposa't començarem a fer els sushis.




Agafeu una estoreta de bambú i poseu a sobre l'alga "Nori".
 Agafeu un  bol amb aigua ben freda per humitejar les mans, així no se us enganxarà  i podreu treballar millor l'arròs.
A sobre de l'alga reparteix-hi una capa d'arròs. Deixa un dit de marge per la part superior per després poder-ho tancar.A sobre de l'arròs, alineat el centre, posa-hi els ingredients que vulguis; en aquest cas jo els hi fet de salmó, alvocat i cogombre uns, uns altres de sobrasada(sobrasada de Malla d'Olvan) i formatge, i uns altres de tonyina, cogombre i alvocat amb salsa picant.

  1. Ja pots enrollar el sushi. Per fer-ho ajuda't amb l'estoreta de bambú. Ves-la fent girar i pressionant per què quedi un rotlle ben compacta.
Per tallar els sushis s'ha de fer amb un gavinet ben afilat. Els enplatarem i ja els podrem servir, es poden acompanyar amb salsa de soja, salsa wasabi, salsa picant o amb salsa de jingebra o sols, a mi m'encantan de totes les maneres. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Bundt Cake de fruits secs i xocolata

Diuen que a la tercera va la vençuda, tres vegades he intentat fer aquest pastís i al final m'ha sortit, ja ho diuen fent i desfent, n&#...