Aquesta any m'he atrevit de fer-la jo sola i hem sembla que el resultat ha sortit molt bé. L'avantatge de fer-la a casa es que pots combinar al teu gust, a casa com que tenim gustos diferents n'he fet de dos maneres, així tots contents.
500 grs de farina de força
150 grs de mantega a temperatura ambient
3 ous
70 grs de sucre
35 grs de llevat prensat de forner
100 ml. de llet tèbia
1 polsim de sal
1/4 l. de crema pastissera
25grs de sucre humitejat
ametlla picada, pinyos i fruita confitada
Elaboració:
Desfer el llevat amb la llet tèbia,
A part a la máquina de amassar i poseu la farina, la sal, el sucre, i els ous es programa per que vagi amassant tot bé, seguidament es tira la llet amb el llevat i es continua amassant fins que obtinguem una massa homogènea. Aquest és el moment d'afegir la mantega.
Anar amassant fins que quedi una massa flonja i no gaire enganxosa.
Deixar amb un lloc a temperat 1h 1/2 i la deixeu llevar.
Quan hagi doblat el seu volum, tornar a amassar a mà, durant uns minuts.
Tot seguit, estirem damunt d'una superficie enfarinada
La partim en dos per fer las dos coques.
Una, quan la tinguem estirada li farem uns talls per posar-hi la crema.
Tapem les coques amb paper film i deixeu fer una segona llevada, durant un altre hora.
Passat aquest temps pintem amb l'ou i posem amb una la crema pastissera , els pinyons i el sucre humetejat
i amb l'altre la fruita l'ametlla filetjada i el sucre humit
...i llestes per menjar... que aprofiti!!! i bona revetlla a tothom!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario