El flam d'ou, un dels meus postres preferits. El flam és unes postres fàcil de fer i sempre et dóna molt bon resultat, aixó sí, perquè et sorti un flam bo de veritat, ho has de fer amb uns ingredients el més natural possible, així l'èxit és assegurat.
Ingredients: 1 litro de llet de vaca, si no pot ser, llet sencera.
12 ous de gallina de pagès, si no dels millors que trobeu el mercat o la vostra botiga de confiança.
200 grs de sucre.
1 pell de llimona ( la part groga) i una branca de canyella.
Sucre caramelitzat ( 150grs de sucre i una mica d'aigua)
Preparació: Es posar a bullir la llet amb el sucre, la pell de llimona i la canyella. Quan hagi bullit es para el foc i es tapa, es deixa macerar uns minuts.
A part es baten els ous.
Quan han passat uns minuts, es retira la pell de la llimona i la canyella.
Aboqueu els ous dintre la llet i es remena bé.
Amb un motllo de vidre o individuals si posa el sucre caramelitzat, que el pots fer tú, o compra'l fet.
Si el vols fer tú, només has de fer bullir els 150grs de sucre amb una mica d'aigua i deixar que agafi color.
Doncs ja podeu omplir el motllo i posa'l el bany maria a coure el forn durant uns 35 minuts aproximadament a uns 180º. S'ha de comprovar abans de treure'l del forn, i claveu una vareta metàl.lica per comprovar si són cuits per dins.
Quan estigui ben fred, el desmotllas i ja el pots servir, pots fer moltes combinacions amb nata, amb fruita amb almívar, maduixes, kiwis, etc...
Jo aquesta vegada no hi he posat rès, perquè veieu que maco que ha quedat i com es veuen els foradets que el fan tan especial.
lunes, 2 de mayo de 2016
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Bundt Cake de fruits secs i xocolata
Diuen que a la tercera va la vençuda, tres vegades he intentat fer aquest pastís i al final m'ha sortit, ja ho diuen fent i desfent, n...
-
Per fer unes 16/18 pastas. Ingredients: 50 grs de farina 130 grs de sucre llustre ( sucre glas ) 70 grs de farina d'ametlles 4 cl...
-
Ingredients 3 ous 70grs de sucre 50grs de mantega 100grs de farina 80grs de farina d'ametlla 1 sobre de llevadura en po...
-
Després de tot l'hivern treballan el restaurant, ara ja puc tornar-m'ha dedicar el blog de cuinar, tinc forçes receptes que he anat ...
No hay comentarios:
Publicar un comentario