Fulles d'emciam del llarg
Carn picada de vedella
2 talls de cansalada fresca viada
Oli d'oliva de 0'4º
1 got de vi blanc
! ceba picada
2 pastanagues picades
sal i pebre
Per la betxamel:
Farina
Mantega
Llet
Formatge ratllat
Nou moscada i sal
Elaboració:
- S'escalden les fulles d'emciam senceres, amb una cassola amb aigua i sal. Es treuen s'escorren i es posan damunt d'un drap o paper de cuina, ben esteses.
- En una paella o cassola de fang s'hi tira oli i es sofregeix la ceba i les pastanagues.
- Cuan està la ceba una mica transparent, s'hi tira el got de vi i es deixa reduir uns minuts.
- Mentrestant tallarem la cansalada a dauets molt petits i es barreija amb la carn picada .
- S'hi tira dintra de la cassola i es deixa fer una estoneta fins que comenci a daurar-se tot. Rectifiqueu de sal i pebre. Es reserva i es deixa refredar per poder començar a fer els farcellets
- Es posa una cullarada de farciment a sobre l'emciam i s'enbolica com un caneló, sempre mirant de tancar bé per els costats
- Es van posant amb una safata d'anar el forn, previament untada de mantega .
- S'hi fa la betxamel i estira per sobre, al final el formatge ratllat i es posa el forn a 180º fins que ho veieu gratinat... i bon profit!!
Nosaltres ho feiem amb fulles de col. M'agrada l'idea de fer servir les d'enciam.
ResponderEliminarPtnts
Dolça