360grs d'arròs ( 0.90grs per persona )
1 sepia gran sencera i per netejar
4 gambes
4 escamarlans
1 ceba gran
1 pebrot vermell mitjanet
50grs de tomàquet natural
50 grs de pèsols ( optatiu )
2 grans d'alls
25grs d'ametlles o avellanes
15 grs de pinyons
1/2 manat de julivert
oli d'oliva de 0'4º
Per fer el caldo:
1 porro
1 ceba
3 carrotes ( pastanagues)
1/2 cap de rap i un cap de lluç o peix de roca
1 fulla de llorer i un ramet de timons
Preparació:
- En una olla hi fem bullir els caps del peix amb el llorer, les carrotes, el porro, la ceba i els timons.
- Netegem la sèpia i amb molt de cuidado i treiem la bossa de la tinta i la reservem.
- En una cassola de fang hi tirem l'oli hi sofregim les gambes i els escamarlans i ho reservem. A continuació hi sofregim la sèpia que haurem tallat a trossos, la ceba, el pebrot i el tomàquet ratllat fins que sigui ben dauradet.
- Diluïm la tinta amb una mica d'aigua i l'aboquem a la cassola. Hi enrossim l'arròs, el mullem amb el caldo, fem que arranqui el bull i el mantenim a foc viu durant uns 15 minuts.
- Mentrestan i fem una picada amb els alls, les ametlles, els pinyons, i el julivert, ho tirem a la cassola que vagi bullin tot junt i cuan l'arròs estigui "aldente" es para el foc i s'hi posan les gambes i els escamarlans i ho deixem reposar tapat durant 5 minuts.
No hay comentarios:
Publicar un comentario