lunes, 15 de junio de 2015

Conill amb murgues

Aquesta recepta me la va ensenyar la meva sogra, Maria, que era una gran cuinera. Ella deia que tot ho feia a " ojo de cubero " no mesuraba ni pesava els aliments i sempre li quedava bonissim.

Ingredients:
1 conill tallat a 1/8
150 grs de murgues
1 ceba triturada
1 carrota
1 pebrot verd tallat molt petit
50grs de tomàquet natural triturat
2/3 fulles de llorer
1 ramet de herba de pastor
1 cabessa d'alls
un bon raig de conyac
oli d'oliva de 0.4º
3 grans d'alls
25 grs d'ametlles torrades
1 trosset petit de xocolata, ( xicolata com deia ella)
1 torradeta tipu "biscote"
julivert , sal i pebre negre

  1. Ës rosteix el conill a la cassola amb les fulles de llorer i la cabessa d'alls. Es salpebra.S'hi tira el conyac i es deixa reduir.Cuan està dauradet es retira i es reserva a part.
  2. A la mateixa cassola s'hi tira la ceba, la carrota o pastanaga tallada a cuadrets, el pebreot verd, i es tira el ramillet d'herba de pastor.
  3. Farem la picada amb els alls, les ametlles,el julivert, la torradeta i el trosset de "xicolata" ho picarem tot a la picadora..
  4. Afegirem la picada ho remanarem i tirarem el tomàquet natural i que faci una mica el xup-xup.
  5. Shi tira aigua o brou de carn i s'ha afegeix el conill que vagi couen.
  6. Mentrestant posarem les murgues a bullir durant uns 20 minuts. Les colarem i les afegirem el conill ( l'aigua de la cocció de les murgues es llença)
  7. És rectifica de sal i pebre. Ës deixa una estoneta a foc mitg i tapat, fins que el conill es cuit. 






No hay comentarios:

Publicar un comentario

Bundt Cake de fruits secs i xocolata

Diuen que a la tercera va la vençuda, tres vegades he intentat fer aquest pastís i al final m'ha sortit, ja ho diuen fent i desfent, n&#...